VDH Stoffering

Plinten

Plinten zijn er niet alleen voor de sier. Ze hebben wel degelijk een belangrijke functie.

Plinten

Een project is niet compleet zonder plinten. Ze vormen met recht de ‘finishing touch’ van jouw vloer.

Plinten plaatsen is niet de meest lastige klus, maar het strak en netjes doen is een ander verhaal. Onze specialisten kunnen snel en efficiënt de plinten in jouw ruimte plaatsen. De kanten worden netjes afgewerkt, zodat alle plinten naadloos op elkaar aansluiten. Helpen we ook met het schilderen van jouw muren? Dan plakken we de plinten zorgvuldig af, zodat ze niet bevuild worden met verf.

 

Je zou het misschien niet verwachten, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten plinten. Je wilt dat jouw inrichting ook tot in de kleinste details klopt; daarom is het belangrijk om voor de juiste soort plinten te kiezen.

  • Veruit de populairste soort plinten zijn de gladde plinten. Dit type plinten misstaat in bijna geen enkel interieur. Ze zijn tijdloos, stralen een bepaalde rust uit en geven de ruimte een verzorgde uitstraling. Deze plinten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten.
  • Er bestaan speciale sierplinten of monumentenplinten voor wie op zoek is naar een klassieke uitstraling. Deze plinten hebben vaak gekrulde en ronde vormen, en geven jouw woning een onderscheidende en luxe uitstraling.

Ten slotte is het belangrijk om te kiezen voor de juiste hoogte en dikte van de plinten. Te hoge plinten kunnen de ruimte kleiner laten voelen, maar te lage plinten vallen weer niet goed op. Hoge plinten staan vooral goed in ruimtes met hoge plafonds en een authentiek interieur.

VDH Stoffering helpt je met het uitzoeken van plinten in de juiste hoogte, dikte en kleuren.

Verschillende soorten plinten

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u verrassen door de mogelijkheden!

Contact